پرژکتورهای مادون قرمز 40 وات نور استار مدل 51S001
پرژکتورهای مادون قرمز این محصول یک پروژکتور مادون قرمز بسیار قوی می باشد و می تواند مساحت بسیار زیادی را برای دوربین مدار بسته به طور کامل روشن کند. در این محصول 20 عدد ال ای دی مادون قرمز(IR) 600mA استفاده شده و ولتاژ ورودی این محصول 220 ولت است . این محصول با برق شهری کار می کند و در نتیجه هیچ نیاز و فشاری به منبع تغذیه دوربین های مدار بسته ندارد. به علاوه به صورت اتوماتیک در روز خاموش می شود و با کم شدن نور محیط فعال می شود. درجه حفاظت این محصول در برابر محیطIP65 می باشد و قابلیت استفاده در فضای باز را دارد. توجه شود که این محصول نور مرئی بسیار جزئی دارد و فقط برای دوربین های مدار بسته به کار می رود .
پرژکتورهای مادون قرمز 48 وات صبالایت
از نظر شیوه عملکرد مشابه نمونه های معمولی می باشد، اما کاربری و موارد استفاده آنها با یکدیگر متفاوت است. پروژکتورهای معمولی برای روشنایی محیطهای عمومی مورد استفاده قرار می گیرند، چرا که دارای نور مرئی هستند، در صورتی که نور این نوع از پروژکتور ال ای دی مادون قرمز تنها در صورتی مشاهده می شوند که در برخی دوربین های خاص مانند مدار بسته مورد استفاده قرار بگیرند. در غیر این صورت با چشم انسان غیر قابل دیدن می باشد.
پرژکتورهای مادون قرمز (IR)
پروژکتور IR (مادون قرمز) نوعی از نورافکن می باشد که موجب روشنایی نامحسوس محیط میشود. این نوع پروژکتور محیط را با امواج الکترومغناطیس با طول موج 850 نانومتر روشن می کند. این طول موج در گستره امواج مادون قرمز قرار دارد. امواج مادون قرمز در گستره بینایی چشم انسان نیست. و فقط دوربین های مخصوص دید در شب این امواج را تشخیص میدهند. در نتیجه روشنایی تولید شده توسط پروژکتور های IR را انسان با چشم غیرمسلح تشخیص نمیدهد. کاربردهای این نوع پروژکتور ها تقویت دید در شب دوربین های مدار بسته ،بهبود کیفیت تصاویر دوربین های ANPR ، شکار، کاربردهای نظامی و … می باشد. در ادامه انواع پروژکتورهای IR و پروژکتور پلاک خوان تولید شده توسط صنایع روشنایی صبا را در توان های مختلف جهت استفاده در محیط هایی با اندازه های گوناگون را مشاهده میفرمایید:
پرژکتورهای مادون قرمز IR (نورافکن مادون قرمز)(مخصوص دید در شب دوربین های مداربسته) :
امواج فروسرخ نوعی از امواج الکترومغناطیسی هستند که بعد از برخورد با جسم موجب گرم شدن آن میشود . این امواج دستهای از پرتوهای نامرئی خورشید هستند. به همین سبب وقتی در مقابل نور خورشید قرار میگیریم احساس گرما میکنیم. این امواج دارای طول موج بیش تر از امواج مرئی و بسامد (فرکانس) کمتر از آنها هستند. به همین دلیل در نمودار طیف الکترومغناطیس بعد از امواج مرئی قرار دارد. این امواج در نمودار بعد از رنگ قرمز در امواج مرئی، که کمترین شکست را نسبت به بقیهٔ رنگها دارد قرار میگیرد. به همین سبب به آنها امواج فروسرخ یا مادون قرمز میگویند.
از آنجاییکه طول موج این امواج در طیف بینایی چشم قرار ندارد. لذا از این نوع نور در ساخت پروژکتور های مادون قرمز استفاده می گردد. این نوع پرژکتورها جهت دید بهتر در تاریکی مورد استفاده می گیرد. زیرا با استفاده از دوربین ها می توان تاثیر این امواج بر روشنایی محیط را دید و بدون اینکه سایر موجودات واقع در آن محیط متوجه شوند محیط مذکور را روشن نمود.
ادامه مطلب پرژکتورهای مادون قرمز
اینگونه پروژکتور ها جهت کاربردهای گوناگون از جمله شکار ، پزشکی ، پلیسی و نظامی ، نجوم ، آزمونهای غیرمخرب ، آشکارساز شعله ، باستانشناسی و … مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از مهمترین کاربرد های آن تقویت دید در شب دوربین های مداربسته می باشد. بهبود کیفیت تصاویر دوربین های ANPR (دوربین پلاک خوان) با استفاده از پروژکتورهای مادون قرمز صورت می پذیرد.
همچنین مدل های DC این پروژکتورها قابلیت روشن شدن توسط برق ماشین و استفاده به عنوان نور نامرئی جهت شکار را نیز دارا می باشند. ( پروژکتور شکاری )
پروژکتور IR (مادون قرمز) در اندازه ها و توان های مختلف و همچنین دو نوع LED وSMD تولید شده اند. که با توجه به کاربردهای مختلف اندازه و توان آن انتخاب می گردد.
پرژکتورهای مادون قرمز مدل IR80
پرژکتور مادون قرمز مدل IR80 یک پرژکتور مادون قرمز قدرتمند در میان سایر پرژکتورهای مادون قرمز می باشد 56 ال ای دی مادون قرمز بزرگ ( بیگ ال ای دی ) توان پرتاپ نور مامرئی آن را به بیش از 100 متر می رساند ولی طبق استاندارد شرکت سازنده قدرت نهایی این پرژکتور را 80 متر اعلام می کند.
پرژکتورهای مادون قرمز۳۰ وات ۵۰ متری
پروژکتور دید در شب ۳۰ وات با زاویه تابش ۱۲۰ درجه، یکی از نورافکن هایی می باشد که توسط آن می توان محیطی تا ۵۰ متر را که دوربین مداربسته پوشش داده، روشن کرد. این پروژکتور امواج نوری مادون قرمز تولید می کند که توسط انسان قابل مشاهده نیست و فقط دوربین های دیجیتال مانند دوربینهای مداربسته قادر به مشاهده آن است. جالب است بدانید که پروژکتور دید در شب دوربین های مداربسته، هیچگونه نور مرئی را در محیط ایجاد نمی کند و با نور نامرئی تمام محیط را روشن می کند.
این مدل پرژکتور دید در شب که با منبع تغذیه ۱۲ ولت کار می کند، مناسب استفاده در فضاهای خارجی برای کمک به تصویر برداری دوربین های مداربستهای است که قدرت دید در شب آن مناسب نیست، می باشد. از مهمترین کاربردهای این پرژکتورها می توان به استفاده از آن ها در سازمان ها و ارگان های مهم نظامی و امنیتی اشاره کرد که از این پرژکتورها در کنار دوربین مداربسته استفاده می شود. توجه داشته باشید که بهترین محل برای نصب این محصول، دقیقا زیر دوربین مداربسته است.
این محصول دارای فتوسل است به صورت خودکار در تاریکی روشن می شود و با روشن شدن هوا محیط غیر فعال می گردد.
پرژکتورهای مادون قرمز دید در شب
برای اینکه بتوان پلاک خودروها را در شبانه روز و به طور بی نقص شناسایی کنید ، تنها یک راه حل خوب وجود دارد و آن پرژکتور مادون قرمز است .البته تقریبا تمام دوربینهای نظارتی دارای سیستم مادون قرمز هستند اما معمولا کاربرد آنها در فواصل کوتاه و توانایی ارایه خدمات تخصصی را ندارند .پرژکتورهای مادون قرمز به طور تخصصی و برای کاربردهای مختلفی استفاده میشود که مهمترین آن برای کاربرد نرم افزار پلاک خوان و سیستمهای ثبت پلاک استفاده میشود .
دوربین پلاک خوان و نرم افزار پلاک خوان خود به دو دسته کلی تقسیم میشود:
1- پلاک خوان جاده
2- پلاک خوان پارکینگ
سیستمهای که به گونه ای تنظیم شده است که چراغ های جلوی خودرو فیلتر شوند و نور مادون قرمز به اندازه کافی قوی است تا پلاک خودرو را روشن کند. دوربینها معمولا توانایی خوانش پلاک در نور مستقیم را ندارند و نمیتواند پلاکهای خودرو را در بیشتر موقعیتها بخواند، معمولاً یک تصویر سیاه یا تاریک ایجاد میکند.
با وجود سیستم مادون قرمز در اغلب تجهیزات اما به طور خاص پرژکتورهای مادون قرمز قابلیت ارایه یک تصویر عالی و بی نقص در طور شب و روز را دارا هستند و کاربر را از نیاز به تغییرات دائمی تنظیمات نوری دوربین به طور کامل بی نیاز خواهد کرد .
تاثیر کات فیلتر بر روی DIN و دوربین رنگی
بسیاری از دوربین های حرفه ای از کات فیلتر مادون قرمز استفاده می کنند و نور مادون قرمز را فیلتر می کنند . که می تواند تاثیر به سزایی روی استفاده از تابشگر های مادون قرمز بگذارد . جلوگیری از رسیدن تابش های مادون فرمز به سنسور تصویر دوربین در طول روز ، در به حداکثر رساندن کیفیت تصاویر مهم است . از همین رو بسیاری از دوربین ها این چنین عمل می کنند . 3 نوع استفاده از این مورد وجود دارد :
یک کات فیلتر دائمی که همیشه اشعه های مادون قرمز را فیلتر می کند .این کار معمولا” در دوربین هایی که به نام ” رنگی ” یا ” فقط رنگی ” معروف هستند . انجام می شود . این دوربین ها نسبت به اشعه های مادون قرمز کاملا” نابینا هستند .
اگر شما یک تابشگر مادون قرمز به این دوربین ها اضافه کنید هیچ تفاوتی با بهبودی احساس نمی کنید .
یک کات فیلتر مادو قرمز مکانیکی که بنا به نیاز به داخل یا خارج حرکت می کند و اشعه های مادون قرمز را فیلتر می کند این کار در دوربین هایی که به عنوان روز /شب معروف هستند انجام می شود . چون در طول روز فیلتر روشن است و اشعه های مادون قرمز زا فیلتر می کند و در طول شب خاموش است و اجازه ورود اشعه های مادون قرمز را می دهد ، اگر شما یک تابشگر مادون قرمز اضافه کنید تا زمانی که آن را بر روی “حالت شب ” قرار داده باشید تصاویر دوربین به نظر شفاف می آیند .
ادامه مطلب پرژکتورهای مادون قرمز
چون کات فیلتر های مادون قرمز باعث افزایش اندازه و قیمت دوربین ها می شوند . در اکثر دوربین ها از آنها استفاده نمی شود و فقط تابشگر های مادون قرمز را در داخل محفظه دوربین قرار می دهند . این دوربین ها هیچ گونه کات فیلتری برای مادون قرمز ندارند و تابش های مادون قرمز را در طول شب دریافت می کنند که می تواند باعث کاهش کیفیت تصاویر در روز شوند . اگر یک دوربین LED های تابشگر مادون قرمز را در خود دارد اما نمی گوییم که یک دوربین روز/شب است . به نظر می رسد که هیچ کات فیلتری برای مادون قرمز نداشته باشد . این مساله معمولا” در مورد دوربین های ارزان قیمت IRدار صدق می کند .
از بین این سه نوع دوربین روز /شب یا کات فیلترمکانیکی مرسوم ترین جایگزین به جای استفاده از مادون قرمز ها می باشد ، چون معمولا ” بهترین کیفیت تصاویر را در نور کم در مقایسه با هر نوع دوربین IR دار ارائه می دهند .
پرژکتورهای مادون قرمز مقایسه LED های مادون قرمز
برخی فروشندگان برای فروش ، تعداد بیشتر LED ها را به عنوان یک مزیت کیفیتی عنوان می کنند، مثلا” می گویند دوربین من 24 عدد LED دارد ولی آن دوربین فقط 5 عدد دارد . در استفاده از این مورد به عنوان معیاری برای تعیین کیفیت دقت کنید .
دو نوع کلی LED مادون قرمز در سیستم های نظارت تصویری وجود دارند : LED های کم مصرف و ارزان قیمت و LED های گران قیمت حرفه ای با توان بیشتر (10 برابر یا بیشتر )
به همین علت با وجود اینکه برخی دوربین ها LED های کمتری دارند ، معمولا” می توانند فاصله ی بیشتری را پوشش دهند . بعلاوه LED های بزرگتر و گران قیمت تر ممکن است قابل اطمینان تر باشد و عمر بیشتری سبت به LED های کوچکتر و ارزان تر داشته باشند .
برای مثال اکثر تابشگرهای مادون قرمز از LED های حرفه ای تر و گران قیمت تر استفاده می کنند ، در حالی که دوربین های ارزان قیمت مادون قرمز دار ، از LED های ارزان قیمت استفاده می کنند در سال های اخیر برخی از دوربین های IR دار گران قیمت از 3 تا 5 عدد از LED های حرفه ای در داخل دوربین استفاده می کنند
مشخصه های اساسی مادون قرمز :
تمام تابشگر های مادون قرمز دو مشخصه ی اصلی دارند یکی از آنها گه می تواند مورد اطمینان باشد ، پهنای تابش است و دیگری که نمی تواند مورد اطمینان قرار گیرد فاصله است .
پهنای تابش :
پهنای میددان تحت پوشش تابش چند درجه بایر باشد ( مثلا” 10،30 با 60) این معیار به علت سادگی تعیین آن ، می تواند یک معیار قابل اعتماد باشد . اینجا مساله اساسی منطبق بودن پهنای میدان دید دوربین و تابشگر است . اگر پهنای میدان تابشگر است . اگر پهنای میدان تابشگر خیلی عریض باشد ، مقداری از آن به هدر می رود و حداکثر فاصله تحت پوشش کاهش می یابد همچنین اگر خیلی هم کم عرض باشد اطراف تصویر تاریک می شود و در مرکز تصویر نقطه ای بسیار روشن خواهیم داشت همانطور که در تصویر زیر دیده می شود .
فاصله :
یک تابشگر تا چه فاصله ای را می تواند روشن کند . (مثلا” تا فاصله 30.90.150 متری ا منبع خود ) این معیار نمی تواند خیلی مورد اطمینان باشد چون دو فاکتور آن را تحت تاثیر قرار می دهد .
فضای داخلی یا خارجی : دیوار های سفید که معمولا” در فضاهای داخلی به کار می روند اشعه مادون قرمز را به خوبی بازتابش می کنند و حداکثر فاصله تحت پوشش را افزایش می دهند . در حالی که تابشگر های مورد استفاده در فضاهای باز مانند پارکینگ و زمین های بازی و غیره ، حداقل سطح موجود برای بازتابش را دارند و در شرایط کاملا ” یکسان نسبت به فضای داخلی ، فاصله کمتری قابل پوشش دادن است .
متاسفانه بسیاری از تولید کنندگان تابشگر ها و دوربین های مادو
ن قرمز محصولات خود را در اتاق های بزرگ با دیوار های سفید رنگ تست می کنند و این بهترین سناریوی موجود است .
پرژکتورهای مادون قرمز توضیخات بیشتر
تابش موجود : مانند هرتابشی ، قدرت تابش های مادو قرمز با مجذور فاصله از منبع کاهش می یابد . این بدان معناست که تتابش مدام در حال کاهش است میزان تابش در حداکثر فاصله نامی معمولا” به حدی کم است که تنها می توان یک شکل کلی از شخص مشاهده کرد . به یاد داشته باشید ، مانند نور مرئی اگر اشعه ی مادون قرمز کافی نداشته باشید ، تصویر شما تیره و دارای نویز خواهد بود . شما می توانید خودتان میزان تابش مادون قرمز را اندازه گیری کنید ، اما آنچه که تولید کنندگان ارائه می دهند ، حداقل میزان قابل قبول است که هیچ استاندارد معینی هم برای آن وجود ندارد .
به عنوان یک قانون ، انتظار یک سوم یا یک دوم میزان فاصله نامی را برای فضاهای خارجی داشته باشید و از آنجایی که میزان نامی هم خیلی نمی تواند مورد اطمینان باشد . قبل از انتخاب دوربین یا تابشگر آنرا شخصا” تست کنید .
آشکار سازی بیش از حد :
به راحتی می توان مقدار زیادی اشعه مادون قرمز داشت . همان طور که در روز ممک است با نور زیاد خورشید دید شما مختل شود . در وااقع این مشکل موسومی در تابشگر های مادون قرمز است .
در نظارت تصویری ، تابشگر های مادون قرمز یک چراغ قوه یا پروژکتور ساخته می شوند . یک منبع نوری متمرکز و کوچک تا فضای کمتری اشغال شود و نصب آن نیز آسان تر باشد . مشکل زمانی پیش می آید که یک شئ به تابشگر خیلی نزدیک می شود ، با توجه به میزان قدرت خروجی ، دوربین تقریبا” با نور بازتابشی زیاد کور می شود ، مانند زمانی که یک نفر با چراغ قوه نوری به چشم شما بتاباند .
به همین خاطر تابشگر ها معمولا” عمق میدان کمی دارند اگر یک شئ به منبع نوری خیلی نزدیک شود . دچار آشکار سازی (روشن شدن) بیش از حد می شود و اگر خیلی دور باشد میزان اشعه کافی برای آشکار سازی وجود نخواهد داشت . این مورد خیلی مشکل ساز تر از نور خورشید یا نور پرژکتورها است . که تابش خیلی بیشتری هم دارند .
مشکل اصلی زمانی است که می خواهیم فردی را در فاصله خیلی دور یا خیلی نزدیک یا جزئیات ببینیم . تابشگری که فاصله تحت پوشش نامی آن 100 متر است . اشیاء را در فاصله 75 متری به خوبی پوشش می دهد اما اگر شئ به فاصله ی 25 متری بیاید و میزان تابش در همان مقدار باقی بماند تصویر بیش از حد روشن می شود و چیزی قابل دیدن نخواهد بود .
امکانات پیشرفته تابشگر های مادون قرمز :
امکانات پیشرفته زیادی برای تابشگر های مادون قرمز وجود دارد که یکی از آنها مربوط به مشکل آشکار سازی بیش از حد می شود .
مادون قرمز هوشمند /قابل تغییر :
امروزه تعداد کمی از دوربین های مجهز به مادون قرمز ، اگر شئ به دوربین نزدیک شو د ،میزان توان پرتوهای مادون قرمز را کاهش می دهند و با این کار باعث افزایش کیفیت تصویر و از بین رفتن مشکل آشکار سازی بیش از حد می شوند .
این امکان فوق العاده است ، اما دو مورد را در ذهن داشته باشید .
با کاهش توان ، جزئیات اشیایی که در همان لحظه در همان صحنه و در فاصله ای دور تر قرار دارند . به علت کاهش توان پرتو های مادون قرمز قابل رویت نخواهد بود .
این امکان باید در داخل خود دوربین قرار بگیرد چون دوربین ابتدا باید تشخیص دهد که ایا یک شئ وجود دارد و بعد میزان تابش مادون قرمز را تنظیم کند . همچین این مورد به تصمیم گیری صحیح دوربین نیز بستگی دارد .
تنظیم خودکار پهنای میدان تابش :
تنظیم پهنای میدان تابش و میدان دید دوربین می تواند یک مشکل باشد . امروزه دوربین های دارای مادون قرمز داخلی و امکان فوکوس خودکار می توانند میدان دید دوربین را چک کنند و میدان تابش مادون قرمز را با توجه به آ تنظیم کنند .
مادون قرمز و صرفه جویی در پهنای باند : پرژکتورهای مادون قرمز
هرچند ادعاهای فروشندگان مادون قرمز در مورد کاهش پهنای باند مصرفی محصولاتشان باعث ترغیب خریدارن می شود اما آزمون های ما نشان می دهد که این ادعا ها بسیار فراتر از واقعیت هستند .
زمانی که نور کم باشد . دوربین ها برای ارائه تصاویر باید میزان بهره خود را افزایش دهند .کنترل بهره باعث ایجاد نویز دیجیتال می شود که کد کردن را بسیار مشکل می کند و معمولا” باعث افزایش پهنای باند مصرفی می شود .
بیشتر بدانیم
مادون قرمز،مانند نور مرئی نور لازم برای دوربین مدار بسته را افزایش می دهد . با نور بیشتر ، دوربین به کنترل بهره کمتری نیاز دارد و در نتیجه پهنای باند مصرفی کاهش می یابد هرچند دو محدودیت اصلی وجود دارند .
تابش های مادون قرمز باید تمام صحنه را پوشش دهند اگر برخی نقاط همچنان تاریک بمانند ، دوربین برای روشن شدن آن مناطق کنترل بهره را افزایش می دهد و همچنان به پهنای باند بالایی نیاز دارد .پرژکتورهای مادون قرمز
برای کاهش پهنای باند مصرفی در نور کم می توانید از دوربین های CBR یا دوربین های CAP TO VBR استفاده کنید .
مادون قرمز های یکپارچه در مقایسه با مادون قرمز های جداگانه :
دو انتخاب کلی برای استفاده از مادون قرمز ها وجود دارد : دوربین هایی که تابشگر مادون قرمز داخل محفظه دوربین قرار دارند که به آنها مادون قرمز های یکپارچه می گوییم و تابشگر های مادون قرمز که جداگانه و در کنار دوربین مدار بسته نصب می شوند . در گذشته تعداد کمی از دوربین های آی پی همراه خود تابشگر های مادون قرمز داشتند بنابراین بسیاری از کاربران در صورت نیاز مجبور به استفاده از تابشگرهای جداگانه بودند .امروزه اکثر دوربین های آی پی دارای مادون قرمز یکپارچه هستند پرژکتورهای مادون قرمز .
مزایای دوربین های دارای مادون قرمز یکپارچه :
قیمت نسبتا” پایین : دوربین های با مادون قرمز یکپارچه معمولا” تنها 100 دلار بشتر از یک دوربین مشابه بدون مادون قرمز قیمت دارند .
نصب آسان : چون تابشگر های مادون قرمز در داخل دوربین قرار دارند و نیازی به نصب آسان قطعه ای جداگانه است .
سیم کشی آسان : معمولا” مادون قرمز های یکپارچه از همان POE مورد استفاده برای دوربین استفاده می شود .
امکانات پیشرفته : برخی دوربین های گران قیمت تر امکاناتی نظیر مادون قرمز هوشمند /تطبیق پذیر و تنظیم چهنای تابش خوکار را ارائه می دهند که به وسیله تابشگر های مادون قرمز جداگانه امکان پذیر نمی باشد .
معایب دوربین های مادون قرمز یکپارچه :
فاصله تحت پوشش محدود تقریبا” هیچ مادون قرمز یکپارچه ای فاصله بیشتر از 30 متر را پوشش می دهند و اکثرا” تا فاصله 9 متری تصاویری قابل استفاده ارائه می دهند. اگر دیدن فاصله بیشتر مهم است در انتخاب این دوربین ها بیشتر دقت کنید .
مشکلات مربوط به تجمع حشرات اطراف دوربین
با پیشرفت روز افزون دوربین های دارای مادون قرمز یکپارچه و امکانات پیشرفته ای که ارائه می دهند . یافتن مزیتی برای مادون قرمز های جداکانه خیلی مشکل است و تنها عامل ترغیب کننده برای استفاده از آنها فاله زیاد پوشش دهی آنهاست .